сряда, март 30, 2011

Secret diary of a call girl


Първото нещо, което трябва да знаете за нея е, че тя е момиче на повикване. От много висока класа, което значи, че таксува на час и взима много. Няма ли пари – няма и удоволствие. Сексът е игра на роли. Сексът е математика. Сексът е изкуство, а тя го владее до съвършенство. Това е нейният таен дневник, и сте поканени да го разгледате.


Secret Diary of a Call Girl не е просто три сезона с по осем двадесетминутни епизода. Ако му позволите, той може да ви научи на неподозирани неща за жените, мъжете, парите, и да промени представите ви за най-древната професия, заклеймявана от хилядолетия. Платената любов никога не е била толкова скъпа, стилна и професионална. В този филм няма да видите разголени рокли и брокат, нито силиконови гърди. Сериалът бяга от всички стереотипи, с които киното обикновено си служи по темата. Няма да срещнете сърцераздирателна история за баща, убил жена си и лежащ в затвора и дете, израснало по домове за сираци. В нея няма алкохол, наркотици, мизерия и няколко деца за изхранване. Бел обича секса и обича парите. Бел е момиче на повикване.

Ако си търсите нещо различно за гледане, Secret Diary of a Call Girl е за вас. Много британски, малко циничен, малко еротичен и много прям, сериалът по действителен случай дава десетки нови погледи към секса и може да покаже на всяка жена по нещо ново за самата себе си само след един епизод. Далеч от стандартния за това времетраене ситком, сериалът представя по много динамичен начин живота и предизвикателствата, с които се сблъсква ежедневно Бел – едно момиче на повикване от Лондон, нейния начин да води двойнствения си живот, залъгвайки роднини и приятели, че работи като нощна секретарка в голяма фирма и дилемата дали да се довери на най-добрият си приятел Бен, както и най-важните неща в психологията зад проституцията.

Струва си да се спомене и блестящата игра на прекрасната Били Пайпър в главната роля, начина й, без да е най-красивата или най-сексапилната актриса, която би могла да изиграе ролята, да се въплъти така добре в нея и да изпълни героинята си с живот, а също и интересните режисьорски решения, позволяващи своеобразен „диалог” между Бел и зрителите, като ги въвлича в действието и ги оставя с усещането, че присъстват на място и са там, за да се учат на най-древния занаят.

Прибавете и няколко симпатични британци към уравнението – Secret Diary of a Call Girl категорично не е за изпускане. А новият сезон е точно зад ъгъла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар